Splošni pogoji poslovanja

Ti pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in Zakonom o varstvu osebnih podatkov in določajo pogoje uporabe spletne strani in pogoje nakupa preko spletne strani www.kumplast.si ki jo upravlja družba KUM-PLAST d.o.o. (v nadaljevanju: ponudnik) in pogoje obdelave osebnih podatkov, ki jih zbira ponudnik.

 

 1. INFORMACIJE O PONUDNIKU

 • Naziv podjetja KUM-PLAST, d.o.o., Zagorje ob Savi

 • Sedež podjetja Prešernova cesta 1, 1410 Zagorje ob Savi, Slovenija

 • Proizvodni obrat Loke 11 a, 1412 Kisovec, Slovenija

 • Lastnik podjetja JOŽE ULE

 • Direktor podjetja JURE ULE

 • Telefon +386 (0)3 56 69 610

 • Fax: +386 (0)3 56 64 330

 • Mobilni telefon +386 (0) 40 192 411

 • E-mail: info@kumplast.si

 • Spletna stran www.kumplast.si

 • Matična številka 5930472

 • Davčna številka 32751257

 • Identifikacijska številka SI32751257

 • IBAN SI560233 8001 0309544

 • SWIFT, BIC LJBASI2X

 • Banka NOVA LJUBLJANSKA BANKA D.D., Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Slovenija

 • Vpis v register Okrožno sodišče Ljubljana , Srg 1/28504/00

 • Osnovni kapital 16.717,00 EUR

 • Oblika družbe Limited Liability Company

 

 1. NAROČANJE IZDELKOV

Izdelke lahko naročate preko spletnega naročila na naših internetnih straneh, po elektronski pošti na naslov info@kumplast.si. Izdelke lahko naročate 24 ur na dan, vse dni v letu. Vsa prejeta naročila bomo obravnavali kot nepreklicna. V primeru napake v naročilu, lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče ali spremeni naročilo, če je to še v obdelavi in še ni bilo odposlano po pošti.

Izdelke lahko naročite tudi po telefonu na številki (03) 56 69 610 vsak delavnik od 8. do 16. ure.

Po oddaji elektronskega naročila prejme naročnik obvestilo po elektronski pošti, da je bilo naročilo uspešno oddano. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov, pravilnosti naročila ali usklajevanja naročila pokliče naročnika na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med naročnikom in ponudnikom, je z odpremo pošiljke nepreklicno sklenjena.

 1. CENE

Vse navedene cene so v evrih. V cenah je že vključen 22 % DDV. Cene veljajo do objave novega cenika. Pridržujemo si pravico do napak na spletni strani tako v slikovnem kot tekstovnem delu in zanje ne prevzemamo odgovornosti. Pridružujemo si pravico do spremembe cen brez predhodne najave.

V primeru spremembe cen, bo ponudnik o tem obvestil naročnika, ta pa lahko odstopi od pogodbe oz. naročila.

 1. DOSTAVA IN PLAČILO

Plačilo za fizične osebe je gotovinsko ob prevzemu pošiljke oziroma po predračunu. Za pravne osebe velja plačilo po predračunu, ki vam ga bomo poslali po elektronski pošti, po faksu ali po pošti. Prosimo obvezno navedite davčno številko podjetja. 

Naročeno blago vam bomo poslali najkasneje v roku 3 delovnih dni po prejemu naročila preko Pošte Slovenije. Poštnina oziroma previjanje traku ni vključena v ceno in je ločena postavka.

Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.

 1. REKLAMACIJE IN VRAČILO BLAGA

Ob prevzemu blaga je naročnik dolžan preveriti količino in kakovost blaga.

Naročnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku po elektronski pošti info@kumplast.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni naročnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (strošek poštnine). Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa.

Vrnjeno blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano ter v originalni in nepoškodovani embalaži. Vračilo kupnine bo izvedeno na račun naročnika takoj, ko je to mogoče oz. najkasneje v roku 14 dni od datuma prejema vrnjenega blaga.

 1. GARANCIJA

Blago ima garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna samo ob upoštevanju navodil za uporabo, navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi garancijskega lista in računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije.

 1. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in ostale predpise Republike Slovenije. Ponudnik se trudi izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe se odda preko e-poštnega naslova info@kumplast.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Morebitne spore bodo uporabniki in ponudnik reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, pa bo za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.

Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je dostopna na povezavi https://webgate.acceptance.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.consumer.rights.


© 2020 Kumplast d.o.o., Florjan Ostrožnik